Tuin en park

Bladblazers

Een bladblazer is een welkome toevoeging aan uw tuingereedschap. Met een bladblazer kunt u gemakklijk bladeren en tuinafval opruimen. Er zijn verschillende soorten machines verkrijgbaar met verschillende vermogens en opties. Wij helpen u graag de juiste machine kiezen.
Een bladblazer is met verschillende aandrijvingen verkrijgbaar. Echter werkt het principe altijd hetzelfde. De motor wordt aangedreven, welke een luchtstroom produceert die door een smalle buis naar buiten wordt gedrukt. De kracht van een bladblazer wordt in kilometers per uur uitgedrukt en kan varieren van 200 km per uur tot wel 350 km per uur. 
 

De juiste bladblazer kiezen

Ook bij bladblazers zijn er erg veel mogelijkheden en opties. Om u een beeld te geven van wat er zoal verkrijgbaar is noemen we hieronder een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden in uw keuze.

Blazen en zuigen: Sommige bladblazers hebben een aanvullende zuigfunctie waarmee u bladeren en ander snoei of maai afval kunt vermalen en in een opvangzak kunt verzamelen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en is met name handig voor het opruimen. U kunt de zak simpelweg in de container legen. Ook hoeft u niet met veger en blik in de weer om alles netjes op te kunnen ruimen.

Handgedragen of rugblazer: Afhankelijk van het vermogen wat u kies en waarvoor u de bladblazer wilt gebruiken, kunt u ook nog kiezen tussen een handgedragen of een ruggedragen model. Vaak zijn de lichtere vermogens uitgevoerd als handmodel, terwijl rugmodellen zwaarder zijn en vaak voor professioneel gebruik zijn. 
 

Benzine, op accu of elektrisch?

Qua vermogen en gebruiksgemak kan er veel verschillen in het type aandrijving wat u kiest. Elke soort machine heeft zijn voor en nadelen, er zit altijd een machine voor u bij. We vertellen u graag wat meer over bijbehorende eigenschappen.

Benzine: Een gangbare machine is een bladblazer op benzine. Dit zijn prima bladblazers die vaak veel kracht hebben en robuust zijn. Dit soort bladblazers zijn vaak wel redelijk zwaar en zijn daarom niet voor elke klus geschikt. Daarnaast heeft deze machine meer onderhoud nodig en zult u altijd rekening moeten houden met het bijvullen van benzine en olie.  

Accu: Een bladblazer op accu heeft twee grote voordelen: licht gewicht en veel bewegingsvrijheid. Deze machines zijn makkelijk hanteerbaar en daarom geschikt voor elke klus. Accu's zijn oplaadbaar en in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Let bij aanschaf erop dat u een accu neemt die u voldoende kracht geeft en niet tussentijds opgeladen moet worden. 

Elektrisch: Elektrische machines zijn voordelig in gebruik omdat ze weinig onderhoud nodig hebben en op stroom werken. Een gevolg hiervan is wel dat er altijd een stroompunt in de buurt moet zijn en dat u eventueel een verlengsnoer nodig zult hebben. 
 
Hoe kunnen we u helpen?

Hoe kunnen we u helpen?