Tuin en park

Gazonmaaiers

Bijna elk huishouden heeft wel een grasmaaier in gebruik. Een gezond en fris groen gazon is de basis voor elke goed onderhouden tuin.
Gazonmaaiers zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar; op accu, brandstof of met snoer. Maar ook verschillende soorten messen, maaibreedtes en extra opties maken dat het soms lastig navigeren is door dit enorme aanbod. Afhankelijk van gazongrootte, gemak en gewenste aandrijving kunnen we de keuze gelukkig een stuk eenvoudiger maken. Voor advies en demo modellen bent u van harte welkom in onze showroom.


Hoe kiest u een geschikte gazonmaaier?

Welke de beste keuze voor u is, hangt van een aantal factoren af. Door deze af te wegen zult u al een veel beter idee hebben over welke soort machine bij u past. 

Gazongrootte: Een klein gazon (tot 250m2) heeft vaak weinig nodig en kunt u met een kleine machine prima bijhouden. Met een gemiddeld tot groot gazon (250m2-1000m2) zult u al snel voldoende hebben aan een gangbare machine met een maaibreedte tussen 38cm en 45 cm. Hoewel een benzinemaaier een prima keuze is, zijn accumachines ook uitermate geschikt voor middelgrote gazons. Dit omdat ze wendbaar zijn en u met een standaard accu vaak uw hele gazon in één keer kunt maaien.
Een groot gazon (meer dan 500m2) leent zich goed voor een benzinemaaier of een robotmaaier. Beide kunnen grote oppervlakten prima aan en met een robotmaaier heeft u er zelfs helemaal geen omkijken naar. Een elektrische machine op accu is ook prima voor een groot gazon, maar let er dan wel op dat u een accu aanschaft die de oppervlakte in één keer aankan. Wanneer u een oppervlakte van meer dan 1000m2 hebt om bij te houden, is het wellicht ook interessant om een zitmaaier aan te schaffen. 

Vlak of helling: Voor een gazon met een helling is het goed om na te denken over het gemak waarmee u wilt maaien. Een benzinemaaier is vaak zwaar voort te duwen als deze geen aandrijving heeft. In dat geval kunt u kiezen voor een machine welke zelftrekkend is, of een machine die lichter is (zoals een accu machine) en daardoor makkelijker te duwen is. Wanneer u een robotmachine op een helling wilt gebruiken, is het verstandig om te kijken in hoeverre een robotmaaier dit aankan. De meeste robotmaaiers kunnen maximaal een helling van 30% maaien. 

Duurzaamheid: Wanneer u millieu belangrijk vindt kan dit een goede reden zijn om een accu machine aan te schaffen. Accu's zijn heroplaadbaar en stoten geen schadelijke stoffen uit. Daarnaast zijn ze stiller in gebruik, wat beter is voor de dieren die wellicht in uw tuin huishouden. De opties die tegenwoordig verkrijgbaar zijn op dit gebied zijn zeer uitgebreid en er zit altijd een machine voor u bij. 

Gebruiksgemak: Wat u zelf prettig vindt of wat u fysiek gezien kunt, is ook een belangrijke factor om te overwegen. Machines met een snoer, zware bezinemachines of kleine opvangbakken kunnen de klus soms vervelend maken. Als u zonder al te veel moeite wilt maaien kunt u voor een accumachine met aandrijving kiezen. U heeft dan geen last van snoeren of zware machines en de machine rijdt zelf. U hoeft deze alleen maar te begeleiden en door het lichte gewicht is deze ook makkelijk wendbaar. 
 

Gazonmaaiers op accu

Een duurzame en gemakkelijke optie is een maaier op accu. Met dit soort machines kunt u uw accu's na gebruik simpelweg weer opladen, en ze zijn klaar voor de volgende maaibeurt. Daarnaast is het gemak groter; geen geknoei met brandstof of het bijvullen van olie. Machines op accu vaak ook lichter en makkelijker te duwen. Tegenwoordig zijn er enorm krachtige en kwalitatieve accu grasmaaiers verkrijgbaar die zeker niet onderdoen voor de traditionele benzine maaiers. Bekijk bijvoorbeeld ons uitgebreide ego assortiment. 


Gazonmaaiers op benzine

Natuurlijk is een grasmaaier op benzine nog steeds een goede keuze. Deze machines zijn stevig, betrouwbaar en kunnen grote oppervlakten gemakkelijk aan. Wij kunnen vrijwel elke machine van elk merk leveren. In onze showroom kunt u GTM gazonmaaiers bekijken.

 
Hoe kunnen we u helpen?

Hoe kunnen we u helpen?