Tuin en park

Zitmaaiers

Wanneer u een groot gazon heeft om bij te houden, is een goede zitmaaier geen overbodige luxe. Heeft u een gazon van meer dan 500 m2? In dat geval kan een zitmaaier voor u uitkomst bieden. Lees verder voor meer informatie over welke zitmaaier voor u het meest geschikt is. 


Hoe kiest u een geschikte zitmaaier?

De aanschaf van een zitmaaier is vaak een flinke investering. Daarom is het des te beter u te laten informeren. Welke voor u het meest geschikt is, hangt van af van een aantal factoren. 

Gazongrootte: Zitmaaiers zijn voornamelijk geschikt voor grote gazons. Afhankelijk van de oppervlakte van uw gazon kunt u kiezen voor diverse maaibreedtes en vermogens. Daarnaast is het goed u te laten informeren hoe lang u bijvoorbeeld met een accu maaier kunt werken. Niets is vervelender dan tussendoor uw accu te moeten opladen voordat u de klus kunt afmaken.

Begroeiing: Met een reguliere zitmaaier kunt u elk soort gras moeiteloos maaien, maar wanneer op uw terrein ook hogere en taaiere grassen groeien, is het belangrijk een zitmaaier te kiezen die ook dit aankan. Daarnaast moet u ook om bomen, bloembedden en andere begroeing heen kunnen maaien. Heeft u dus een tuin met meer obstakels? Dan heeft u een zitmaaier nodig die wendbaar is, zoals bijvoorbeeld een Zero Turn zitmaaier.

Functies en maaitechniek: sommige zitmaaiers zijn naast een maaifunctie ook uitgerust met andere functionaliteiten zoals bijvoorbeeld mulchen en uitwerpen. Ook kunt u kiezen voor een midden- of frontmaaier. Een middenmaaier kan bijvoorbeeld makkelijker grotere oppervlakken maaien. Met een frontmaaier kunt u beter zien waar u maait en met meer precisie werken. Ook is een frontmaaier geschikt om onder struiken te kunnen maaien.

Duurzaamheid: Wanneer u millieu belangrijk vindt kan dit een goede reden zijn om een accu machine aan te schaffen. Accu's zijn heroplaadbaar en stoten geen schadelijke stoffen uit. Daarnaast zijn ze stiller in gebruik, wat beter is voor de dieren die wellicht in uw tuin huishouden. De opties die tegenwoordig verkrijgbaar zijn op dit gebied zijn zeer uitgebreid en er zit altijd een machine voor u bij. 
 

Zitmaaier op accu, benzine of diesel

Zitmaaiers op accu
Een duurzame optie is een maaier op accu. Met dit soort machines kunt u uw accu's na gebruik simpelweg weer opladen, en ze zijn klaar voor de volgende maaibeurt. Daarnaast is het gemak groter; geen geknoei met brandstof of het bijvullen van olie. Machines op accu zijn daarnaast ook stiller in gebruik. Tegenwoordig zijn er enorm krachtige en kwalitatieve accu grasmaaiers verkrijgbaar die zeker niet onderdoen voor de traditionele zitmaaiers op benzine. Bekijk bijvoorbeeld ons uitgebreide ego assortiment. 

Zitmaaier op benzine
Voor de particuliere gebruiker is een zitmaaier op benzine een goede keus. Onderhoud is vaak vrij gemakkelijk en er zijn gemakkelijk onderdelen voor te krijgen wanneer er een reparatie uitgevoerd moet worden.

Zitmaaier op diesel
Wanneer u regelmatig maait en de zitmaaier meer op professioneel niveau gebruikt, is een diesel wellicht het meest geschikt. Deze motor zijn vaak krachtiger, wat betekend dat u sneller en ook gemakkelijker hoog of taai gras kunt maaien.
 
Hoe kunnen we u helpen?

Hoe kunnen we u helpen?