Tuin en park

Heggenscharen

Een goede heggenschaar kan u veel werk uit handen nemen. Van handmodellen tot telescopische heggenscharen, bij TD Noord advsiren we u graag over de mogelijkheden en de juiste keus voor u. 
Heggen zijn er in alle soorten en maten en zo ook heggenscharen. Qua toepassing van een heggenschaar is er veel te kiezen. We geven u graag een aantal handvaten over verschillende soorten. 

Hand heggenschaar: Wanneer weinig heggen of struiken hebt om bij te houden, is een handmodel een goede keus. Hier heeft u geen benzine of stroom voor nodig en ze zijn gemakkelijk in onderhoud. Daarnaast is een hand heggenschaar vaak ook voordelig in aanschaf. 

Accu heggenschaar: Naast benzine modellen zijn ook accu heggenscharen erg populair. Ze zijn lichtgewicht en daardoor makkelijk te gebruiken. Het snoeien gaat vrij moeiteloos en met de juiste accu heeft u genoeg vermogen om een flinke heg te kunnen snoeien. Daarnaast zijn ze erg stil in gebruik en zeer millieuvriendelijk!

Benzine heggenschaar: Deze zijn erg geschikt voor professioneel gebruik. Ze zijn krachtig, wendbaar en u kunt er een lange tijd mee werken. Hoewel deze machine veel voordelen heeft, moet u wel rekening houden met meer onderhoud en daardoor ook meer kosten. 


Snoeilengte

Afhankelijk van de grootte van uw heg en hoe snel u klaar wilt zijn met snoeien, kunt u voor een langere of een kortere snoeilengte gaan. Hoe langer het zwaard, hoe sneller u klaar bent met snoeien. Houd er wel rekening mee dat wanneer het zwaard langer wordt, dat de handzaamheid van de heggenschaar iets minder wordt. Ook de kracht die een heggenschaar dan nodig heeft gaat om hoog. U verbruikt dus met een langere heggenschaar ook meer brandstof of met een accu verbruikt deze meer energie dan een kortere, lichtere heggenschaar. 


Stokheggenschaar

Wanneer u hoge heggen wilt snoeien kunt u ook nadenken over het aanschaffen van een stokheggenschaar. Deze werkt min of meer hetzelfde als een reguliere heggenschaar, maar heeft een langer handvat, waardoor u makkelijker grote hoogtes kunt snoeien. 


Veiligheid

Let bij de aanschaf van een heggenschaar ook op verschillende veligheidsfuncties. De meeste heggenscharen zijn echter wel met het nodige uitgerust. Een handbeschermer is bijvoorbeeld erg belangrijk, zodat er geen losse takken op uw hand en arm kunnen schieten. Deze handbeschermers kunnen soms donker van kleur zijn, maar een doorzichte beschermer is ook handig. Zo kunt u beter zien wat u doet. 

Ook zijn de meeste heggenscharen uitgerust met een veiligheidsschakelaar. Dit systeem zorgt ervoor dat u niet met een druk op de knop de heggenschaar inschakeld. Dit kan gevaarlijk zijn wanneer u deze bijvoorbeeld oppakt en even niet goed oplet. Met een veiligheidsschakeling moeten er twee knoppen tegelijkertijd wordt ingedrukt, wat het minder waarschijnlijk maakt dat de machine per ongeluk toch aan gaat. 

 
Hoe kunnen we u helpen?

Hoe kunnen we u helpen?